Interview 4: A Story of Boy from Lahore [1018 Fsc]

we organized a 3 day Q& A session with MDCAT/FSc Repeaters. This is the 4th interview with a Repeater Student.

below are some Questions & Answers which will be helpful for Fresh students to take the decision to Repeat a year.

Question 1: Write down your Short interview. (Name, city, etc…)

Answer: My name is Sami. I’m 19 years old and living in Lahore.

Question 2: you consider yourself as:

Answer: brilliant

Question 3: Your FSc Marks?

Answer: 1018

Question 4: Did you improve FSc marks?

Answer: Yes

Question 5: You are utilizing one/two extra years of life. why are you so passionate about MBBS?

Answer: I’m passionate because of my own interest. Medicine is a sacred profession because we treat humans and save lives. Moreover my family wants to see me as a doctor.

Question 6: Is MBBS is your own choice or family influenced you?

Answer: Both

Question 7: Was it your own choice to repeat or someone else?

Answer: Yes

Question 8: why didn’t you opt for other fields even after the first failure?

Answer: I wanted to and even had taken admission but withdrawed it as I thought it’ll distract me from MDCAT. But it was a foolish choice.

Question 9: How much time a repeater student gives to his study?

Answer: It doesn’t depend on quantity but quality of the study. Every student has different level of comprehension. Some may grasp a topic in 20 minutes while sime may require 2 hours.

Question 10: what are the difference b/w fresh fsc student life and Repeater students?

Answer: F.Sc students have a much more brilliant life because they go to academy and schools while repeaters spend time studying at home and staying idle. It’s kind of hard.

Question 11: what type of pressure did you felt during the repeat year?

Answer: Pressure from parents and own self that I burned my boats and didn’t secure admission somewhere else

Question 12: How did your friends and family treat you in the repeat year?

Answer: They were supportive but at times they were not.

Question 13: How did you handle social stress?

Answer: It was hard but we have to manage it because people will keep judging.

Question 14: what mistakes a fresh student make?

Answer: Lack of time management and procrastination

Question 15: would you suggest a student to repeat a year? If not then why?

Answer: Honestly I will not recommend repeating because after emergence of PMC medicine is going to be destroyed. In our time there was PMDC that’s why we repeated. Repeating MDCAT under corrupt PMC is just foolish. There is already a lot of saturation in MBBS already. You can earn respect and money through CSS if you are hard working.

Question 16: would you suggest a student to repeat a year? If yes then why?

Answer: I will not suggest repeating but if MBBS is really your passion give it another try but transparency chance is 50-50 as long as PMC is there and they are going to keep taking such pathetic low standard test every year

Question 17: If after giving yourself another chance, you didn’t achieve your Goal the what will you Go for?

Answer: I’ll quit medicine because one field is not end of life. I’ll take admission somewhere else. However if my parents want, I’ll give a third attempt but this time I’ll secure admission somewhere else and MDCAT will be second priority.

Question 18: Is Admission to MBBS is possible by just hard work?

Answer: Agree

Question 19: Is Admission to MBBS is possible by Luck?

Answer: Agree

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

We Noticed You are using Adblocker :( We Work Really Hard and Spend Huge Time collecting Data and provide you with the facility to search results by name. Please Support us By Disabling Ad blocker for this Domain. We don\'t show any popups or Poor Ads. Because we hate them too. Please whitelist our website in Adblocker.

CloseRefresh